Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Terapie nouă pentru colangiocarcinom

Medicamentul pemigatinib fost aprobat de Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor în SUA pentru utilizare în anumite forme de colangiocarcinom, potrivit Medscape.

Terapie nouă pentru colangiocarcinomAceastă formă de cancer este rară, dar frecvent descoperită în stadii avansate, inoperabile, când chimioterapia reprezintă singura opţiune terapeutică.

Pemigatinib este un inhibitor kinazic ce le oferă o alternativă pacienţilor cu anomalii ale genei FGFR2 (fibroblast growth factor receptor 2).

Acest tratament a fost aprobat datorită rezultatelor promiţătoare înregistrate în studiul FIGHT-202, ce a înrolat pacienţi cu forme local avansate sau metastatice, fără răspuns la prima linie de tratament.

Etichete: colangiocarcinom Pemigatinib FGFR2 prima linie tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.