Newsflash
ACTUALITATE Știri

SUA au autorizat vaccinul Abrysvo, destinat protejării bebeluşilor împotriva bronşiolitei

de Magdalena Tănăsescu - aug. 22 2023
SUA au autorizat vaccinul Abrysvo, destinat protejării bebeluşilor împotriva bronşiolitei

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat pentru prima dată un vaccin administrat femeilor însărcinate, cu scopul de a-i proteja pe bebeluşi împotriva bronşiolitei.

Vaccinul Abrysvo, dezvoltat de Pfizer, vizează virusul respirator sinciţial (VRS), care poate provoca în formele sale cele mai severe pneumonii şi bronşiolite.

„Noul vaccin a fost autorizat pentru femeile ale căror sarcini sunt cuprinse între 32 şi 36 de săptămâni. Serul este administrat în doză unică prin injecţie musculară. Copiii vor fi protejaţi astfel în timpul primelor lor şase luni de viaţă, a precizat FDA, graţie anticorpilor transmişi de mamele bebeluşilor”, a anunţat FDA într-un comunicat.

Potrivit lui Peter Marks, un oficial din cadrul FDA, virusul respirator sinciţial reprezintă o cauză comună de îmbolnăvire la copii, iar bebeluşii se află printre cei care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta o boală gravă, ceea ce poate să ducă la spitalizări. 

Vaccinul Abrysvo a fost aprobat în luna iulie şi de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) atât pentru bebeluşi, cât şi pentru persoanele vârstnice, însă Comisia Europeană trebuie să ia o decizie în privinţa comercializării sale pe piaţa din Uniunea Europeană.

Serul a fost autorizat deja în mai 2023 în Statele Unite pentru persoanele de peste 60 de ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe