Newsflash
Știri

UMFCD : peste 13.400 de studenți deschid anul universitar 2023-2024

de L. Budin - oct. 2 2023
UMFCD : peste 13.400 de studenți deschid anul universitar 2023-2024

Noua generație de studenți mediciniști va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele reputatului medic neurolog, prof. univ. dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru.

Luni, 2 octombrie, în Amfiteatrul „George Emil Palade” din incinta Palatului Facultății de Medicină din Capitală, a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar 2023-2024 -  eveniment emblematic care va reuni la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti 13.460 de studenți. 

Dintre aceștia, 2.686 vor trece pentru prima oară pragul celei mai vechi și mai titrate instituții de învățământ superior medical românesc, se arată într-un comunicat

Noua generație de studenți mediciniciști a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele reputatului medic neurolog, prof. univ. dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru, personalitate marcantă a medicinei românești și internaționale.

Membru corespondent al Academiei Române, fost șef al Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Universitar de Urgență București și director al Departamentului de Neuroștiințe Clinice din cadrul UMF „Carol Davila”,  profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru rămâne în memoria colectivă, printre altele, ca unul dintre reformatorii neurologiei din România și creatorul unei școli moderne în această specialitate medicală, fiind totodată, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii.

Urez tuturor un călduros salut de bun venit în noul an universitar și în mod special tinerei generații de studenți care va purta simbolic numele profesorului Ovidiu Alexandru Băjenaru, cu speranța că toți bobocii mediciniști de astăzi vor prelua din personalitatea puternică a marelui profesor, tenacitatea, vocația pentru educație, pasiunea pentru medicină și cercetarea științifică medicală, dar mai ales sensibilitatea și empatia față de pacient, poate cele mai înalte forme de cunoaștere spirituală pe care medicul neurolog, profesorul și omul Ovidiu Alexandru Băjenaru le-a atins , le-a dezvoltat și le-a păstrat imuabil în scurta sa trecere prin timp”, a spus rectorul UMFCD , prof. dr. Viorel Jinga, citat în comunicat.

Prestigioasa instituție de învățământ superior medical numără în prezent 13.460 de studenți, dintre care 11.916 studenți sunt înscriși la studiile de licență, 168 în programele de master, iar 1.376 la studiile universitare de doctorat.

Ei vor avea privilegiul de a fi instruiți și șlefuiți de unii dintre cei mai buni dascăli ai momentului, 2.134 de cadre didactice universitare, cât numără în prezent Universitatea.

În premieră, la data de 3 octombrie, UMF „Carol Davila” va deschide anul universitar și la Ploiești unde, din această toamnă, în cadrul unei extensii a Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) a UMFCD, primii 50 de studenți își vor începe cursurile universitare de Asistență Medicală Generală.

Facultatea de Stomatologie a UMFCD va funcționa, începând din această toamnă, în cadrul celui mai mare spital universitar de stomatologie din România, Centrul Medical Multifuncțional din Sectorul 4 al Capitalei.

La festivitatea de deschidere a noului an universitar au fost prezenți ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, acad. Ioanel Sinescu, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila”, precum și alte personalități ale mediului academic .

Într-o postare pe pagina de Facebook a Universității, este prezentat mesajul prof. dr. Viorel Jinga, cu ocazia începerii anului universitar:

Familia academică a Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București  s-a reunit din nou pentru un an universitar prodigios. Vă doresc tuturor să aveți succes deplin pe parcursul acestei noi incursiuni în fascinantul univers al medicinei, să vă duceți spre infinit potențialul creativ și împreună să ne bucurăm de rezultatele obținute care, cu siguranță vor propulsa Universitatea noastră către cele mai înalte trepte ale cunoașterii și cercetării științifice medicale, spre a atinge astfel noi culmi ale performanței academice”, a subliniat rectorul. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe