Newsflash
Știri

UMFST Tg. Mureș: 3.500 de studenți au susținut un examen digital în sesiune

de L. Budin - feb. 7 2024
UMFST Tg. Mureș: 3.500 de studenți au susținut un examen digital în sesiune

Examenul digital se va aplica, în viitoarele sesiuni, la toate programele de studii, în acord cu specificul fiecăruia, arată reprezentanții universității.

Peste 3.500 de studenți din cadrul Facultății de Medicină a UMFST G.E. Palade Târgu Mureș au susținut examenele teoretice din sesiunea recent încheiată după o nouă metodă implementată de universitate, în cadrul strategiei de dezvoltare Smart University. 

Este vorba despre examenul digital, care s-a realizat în fața celor 465 de poziții de examinare existente în cadrul Centrului UNiX. Acesta se va aplica, în viitoarele sesiuni, la toate programele de studii, în acord cu specificul fiecăruia, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a universității.

 Această metodă face posibilă utilizarea unor baze mari de date din care se selectează aleator întrebările, permite studenților aflarea instantanee a punctajului la încheierea examenului și previne orice risc de fraudă pe perioada acestuia. Examenul digital se va generaliza în sesiunile următoare la toate programele de studii din Universitate, în acord cu specificul fiecăruia. Succesul acestei metode moderne se datorează implicării personalului didactic și tehnic din universitate dar și sprijinului acordat de Universitatea de Medicinǎ și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași. E pluribus unum!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe