Newsflash
Știri

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului: clădirea Art Safari, luminată în portocaliu

de L. Budin - ian. 31 2024
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului: clădirea Art Safari, luminată în portocaliu

Acțiunea de anul acesta are rolul de a pune pe agenda publică problematica oncologiei românești, în special din perspectiva pacientului.

Clădirea Art Safari va fi iluminată duminică, 4 februarie, în portocaliu. Evenimentul este organizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, informează Agerpres.

Acțiunea are rolul de a pune pe agenda publică problematica oncologiei româneşti, cu toate componentele sale: screening populaţional pentru o diagnosticare precoce, investigaţii genetice şi moleculare pentru acces la terapii ţintite, creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu cancer, soluţii pentru eliminarea discontinuităţii tratamentelor, monitorizare şi programe de reabilitare, se arată într-un comunicat. 

Testimonialele pacienţilor vor ocupa un loc central. Se va pune accent pe poveştile de viaţă ale bolnavilor, pe experienţele lor în sistemul medical românesc, pe realităţile trăite zilnic în sistemul de sănătate, toate în contextul lipsei implementării Legii 293/2022 - Planul Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Art Safari Bucharest

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe