Newsflash
ACTUALITATE Știri

​Guvernul a aprobat înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer

de Magdalena Tănăsescu - aug. 4 2023
​Guvernul a aprobat înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer

Executivul a aprobat, pe 3 august a.c., Hotărârea prin care urmează să fie înfiinţat Registrul Naţional de Cancer, acțiune prevăzută în Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului.

În acest moment, România nu are un registru și o evidență clară a pacienților oncologici.

Potrivit Hotnews, înființarea Registrului Naţional de Cancer este una din măsurile prevăzute în Planul Național de Combatere și Control al Cancerului.

„A fost aprobată Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer, care va duce, în scurt timp, la o colectare unitară a informaţiilor privind toate tipurile de cancer, în vederea monitorizării incidenţei cancerelor la nivel naţional, evaluarea şi controlul impactului acestei boli şi fundamentarea politicilor de sănătate publică”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Executivul a aprobat în urmă cu o săptămână, pe 27 iulie a.c., două acte normative privind implementarea Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului din România, prin acest demers fiind deblocată finanţarea unor activităţi din contractul cadru.

În cele două acte normative sunt prevăzute programe noi, gratuităţi şi facilităţi pentru bolnavii de cancer. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe