Newsflash
ACTUALITATE Știri

Federațiile din Sănătate participă, luni, la negocieri cu Guvernul

de Magdalena Tănăsescu - feb. 5 2024
Federațiile din Sănătate participă, luni, la negocieri cu Guvernul

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) și ai Federației SANITAS vor fi prezenți luni, 5 februarie a.c., de la ora 15,00, la negocierile organizate de Guvern la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat de presă, la aceste negocieri federația va susține toate revendicările comunicate public, așa cum se regăsesc pe site-ul dedicat grevei generale: greva-in-sanatate.ro.

 

Organizația sindicală consideră că punctul minim de pornire pentru Guvern în aceste negocieri îl reprezintă oferta sa inițială, așa cum a fost aceasta prezentată de purtătorul de cuvânt al Guvernului. Este vorba de „o creștere per total a anvelopei salariale în domeniul sanitar de 20% pentru 2024”, adică creșterea cu 20% a cheltuielii salariale totale, ceea ce reprezintă o creștere cu 20% a veniturilor salariale totale.

 

„Participarea la această întâlnire este o dovadă a disponibilității la negocieri, ce face parte din valorile federației, pentru a satisface așteptările legitime ale angajaților din Sănătate. În paralel, continuăm seria acțiunilor de avertizare, prealabile grevei generale, cu pregătirea acțiunilor de protest ce vor fi desfășurate în data de 8 februarie 2024, prin pichetarea Ministerului Sănătății”, se menționează în comunicat.

 

Federația „Solidaritatea Sanitară” a înregistrat, încă din data de 1 februarie, la Ministerul Sănătății, sesizarea privind premisele declanșării unui conflict colectiv de muncă. 

 

„Așa cum se poate observa din conținutul sesizării, alături de drepturile salariale, revendicările aferente anexelor la Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate se concentrează atât pe creșterea calității vieții profesionale a angajaților din sănătate, cât și pe creșterea calității”, precizează Comitetul Director al federației în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe