Newsflash
ACTUALITATE Știri

A crescut consumul de produse vegane

de Magdalena Tănăsescu - ian. 25 2024
A crescut consumul de produse vegane

București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Brașov sunt orașele în care anul trecut au fost înregistrate cele mai multe comenzi de preparate vegane pe o aplicație de livrări.

Comenzile de preparate vegane au crescut în 2023 cu peste 8% față de 2022, 77% dintre acestea provenind de la restaurante, în timp ce 23% sunt comenzi plasate de la supermarket, potrivit unui comunicat al platformei de livrări Glovo remis redacției.

„La nivel național, numărul partenerilor care pregătesc preparate vegane a crescut cu 21%. În același timp, la nivel global comenzile de mâncare vegană au crescut anul trecut cu 6,6% față de 2022. Comparativ cu anul anterior, românii au cheltuit cu 12% mai mult pentru mâncare vegană în 2023”, se menționează în comunicat.

Cele mai multe comenzi efectuate, respectiv 29%, sunt realizate în intervalul orar 11,00 – 13,00, adică în perioada prânzului. 

În topul orașelor cu cea mai mare creștere a comenzilor pentru produse vegane se mai numără Râmnicu Vâlcea, Mediaș, Târgoviște, Vaslui și Alba Iulia. 

Fondată în 2015 la Barcelona, aplicația Glovo operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe