Newsflash
ACTUALITATE Știri

Andrei Baciu: Un „Task Force” pentru combaterea cancerului funcţionează în cadrul CNAS

de Magdalena Tănăsescu - oct. 18 2023
Andrei Baciu: Un „Task Force” pentru combaterea cancerului funcţionează în cadrul CNAS

La nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) funcţionează un „Task Force” pentru combaterea cancerului în România, a anunțat președintele instituției, Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, „Task Force”-ul este format din reprezentanţi ai instituţiei şi din medici implicaţi în lupta cu această boală. 

„Începem prin a realiza o cartografiere clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primară şi ambulatorie la serviciile medicale spitaliceşti. Vom analiza şi serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare judeţ în parte. Pasul doi constă în definirea foarte clară a serviciilor medicale pe care ne dorim să le avem, noi ca ţară, pe viitor. Vom proiecta în mod realist şi pe baze ştiinţifice nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale acordate asiguraţilor să fie realizată în mod sustenabil”, a scris Andrei Baciu pe Facebook

Preşedintele CNAS susține că este esenţial să existe un plan pe termen mediu şi lung în acest domeniu.

„Pentru a construi un sistem de sănătate modern, european, în România, trebuie să ştim unde ne aflăm astăzi. Începem cu domeniul oncologiei. După ce vom avea o imagine clară asupra situaţiei actuale, vom şti mai bine ce şi unde lipseşte”, a adăugat reprezentantul CNAS. 

Potrivit acestuia, în primul semestru al anului în Programul naţional de oncologie erau înregistraţi 143.033 pacienţi, dintre care 28.457 de pacienţi (o cincime dintre pacienţii oncologici) la Bucureşti, Cluj (11.661 pacienţi), Iaşi (8.078), Timiş (7.340), Ialomiţa (605) şi Tulcea (475).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe