Newsflash
ACTUALITATE Știri

Au început înscrierile în proiectul „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”, derulat de ASSMB

de Florentina Ionescu - oct. 4 2023
Au început înscrierile în proiectul „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”, derulat de ASSMB

La 3 octombrie s-a dat startul înscrierii în cadrul proiectului „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”, derulat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Proiectul este destinat depistării precoce și prevenirii cancerului de col uterin, prin efectuarea Testului Babeș Papanicolau în mediu lichid, procedură de screening pentru cancer sau alte anomalii celulare ale colului uterin prin care acuratețea rezultatului crește exponential, se arată pe pagina de Facebook a ASSMB. 

Proiectul va avea 10.000 de beneficiare (3.000 pe anul 2023 și 7.000 pe anul 2024) și se va derula până la 31 decembrie 2024. Bugetul multianual este de 1.000.000 lei (TVA inclus). 

Femeile, cu domiciliul stabil în Municipiul București sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data aplicării în proiect, cu vârsta de peste 26 de ani, care au indicație de la medicul specialist ginecolog/oncolog sau medicul de familie, vor putea beneficia de efectuarea unei testări Babeș Papanicolau în mediu lichid, în cuantum total de maximum 100 lei (TVA inclus)/beneficiară. 

Cine sunt persoanele eligible 

Criteriile de eligibilitate pentru aplicarea în proiect se regăsesc la Articolul 5 din Regulament, care poate fi consultat accesând link-ul testarepapanicolau.assmb.ro, iar înscrierea în proiect se realizează prin intermediul platformei online accesibilă la același link, meniul „Înscriere în proiect”. Toate informațiile privind procedura de implementare se regăsesc în Regulamentul proiectului, postat pe site-ul ASSMB, secțiunea Proiecte - Proiect „Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid”. 

Pentru informații suplimentare, puteți să sunați la numărul 031.069.97.16 sau să contactați ASSMB pe e-mail, la adresa testarepapanicolau@assmb.ro


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe