Newsflash
ACTUALITATE Știri

Conduita în Urgență: curs susținut de voluntarii SABIF și ASSB

de Florentina Ionescu - iun. 18 2024
Conduita în Urgență: curs susținut de voluntarii SABIF și ASSB

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” au organizat sâmbătă, 15 iunie 2024, Cursul Masterclass – Conduita în urgență.

Cursul a fost susținut de Adrian Manu, asistent medical voluntar SABIF (Serviciul de Ambulanță București – Ilfov), voluntar și instructor ASSB (Asociația Societatea de Salvare București) – SABIF și ERC (European Resuscitation Council), alături de Anca Deaconu, voluntar și instructor ASSB – SABIF și ERC, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. 

Medic veterinar în viața de zi cu zi, Anca Deaconu este de șapte ani voluntar în cadrul Asociației Societatea de Salvare București (ASSB) și în cadrul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF). Totodată, este și instructor ASSB – SABIF, unde pregătește viitorii voluntari, având un nivel înalt de competență ca instructor al Consiliului European de Resuscitare (ERC). 

Adrian Manu este asistent medical voluntar SABIF, voluntar și instructor ASSB – SABIF și ERC. Dar ocupația sa este aceea de director în cadrul uneia din marile companii multinaționale de consultanță în domeniul IT. Afirmă despre profesia de asistent medical că „este o meserie pe care trebuie să o iubești și să o faci cu drag; în caz contrar, mai bine nu o practici”. 

Peste 60 de elevi, din toți anii de studiu, de la toate calificările, au avut ocazia, timp de 4 ore, să acceseze informații esențiale despre tehnicile de prim-ajutor și despre posibilitatea de a deveni voluntari în cadrul Departamentului de voluntariat ASSB – SABIF. De asemenea, fiecare elev a efectuat diferite exerciții practice, alături de instructorii invitați, simulând situații în care diferența dintre viață și moarte se poate face doar într-o secundă. 

Beneficiile voluntariatului 

În prima partea a întâlnirii din 15 iunie, cei prezenți au aflat despre beneficiile voluntariatului. Printre cele amintite s-au numărat: satisfacția personală și profesională, dezvoltarea abilităților, dobândirea de noi competențe sau de competențe complementare, experiența profesională, crearea de noi prietenii.

O altă temă dezbătută a fost legată de impactul voluntariatului în societate. Toți cei prezenți au fost invitați să se alăture comunității de voluntari din cadrul departamentului de voluntariat ASSB – SABIF accesând pagina: www.assb.ro/voluntariat/voluntari-pentru-ambulanta/

Viața unei persoane depinde, în mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și, extrem de important, de priceperea celui care intervine. 

Primul ajutor de bază (BLS – Basic life support) este de multe ori esențial în salvarea unei vieți sau prevenirea unor complicații care afectează ulterior calitatea vieții.

Tehnicile de prim-ajutor pot salva o viață, amintesc organizatorii. Cunoștințele despre cum se poate interveni în cazul unei situații limită pot îndepărta pericolul. Este important ca până la venirea ambulanței să se intervină pentru a oferi victimei tot sprijinul de care are nevoie. Studiile arată că resuscitarea imediată este esențială pentru viața pacientului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe