Newsflash
ACTUALITATE Știri

S-a lansat Canalul de Urgențe acces medicamente pentru membrii PALMED

de Florentina Ionescu - iun. 25 2024
S-a lansat Canalul de Urgențe acces medicamente pentru membrii PALMED

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED a anunțat lansarea Canalului de Urgență (Emergency Response Plan) în baza protocolului de colaborare cu Compania Națională Unifarm SA.

Acest nou mecanism va fi disponibil pentru membrii PALMED începând din această lună și reprezintă o solutie concretă, pragmatică și concisă de a facilita aprovizionarea cu medicamente cu risc de discontinuitate, pentru a asigura tratamentul pacienților spitalelor private, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Canalul de Urgență facilitează accesul la medicamente care nu sunt disponibile în cantități suficiente din motive de producție sau comerciale. Acest sistem suplimentar și opțional asigură necesarul de medicamente în timp real și este accesibil companiilor membre PALMED din întreaga țară. 

Membrii PALMED au participat la finalul săptămânii trecute la sesiunea de prezentare prilejuită de lansarea Canalului de Urgență și au avut posibilitatea de a adresa întrebări și de a realiza simulări cu privire la modalitatea facilă de achiziție de medicamente și procedura de livrare. Sesiunea a avut loc în prezența președintelui PALMED Cristian Hotoboc (foto mai jos), a partenerului strategic Răzvan Vulcănescu și a echipei Unifarm condusă de directorul general Adrian Dobre. 

Principalele facilități oferite membrilor PALMED constă în prioritate la pre-rezervare, prioritate la livrare, termene de plată preferențiale și acces în timp real la listele de medicamente disponibile, cu posibilitatea extinderii listei în functțe de solicitările formulate de furnizorii privați de servicii medicale. 

„Reprezentarea intereselor membrilor și asigurarea unui dialog constant cu autoritățile pentru a garanta dreptul pacienților la servicii medicale de calitate, la un preț accesibil, a fost și va rămâne obiectivul primordial PALMED și doresc să îi mulțumesc domnului Director General Adrian Dobre pentru facilitatea oferită prin inițiativa deschiderii Canalului de Urgență inclusiv față de furnizorii privați de servicii medicale și față de pacienții pe care aceștia îi deservesc. Acest mecanism va aduce beneficii semnificative membrilor noștri, asigurându-se că pacienții primesc tratamentele de care au nevoie fără întârziere. Ne dedicăm continuu îmbunătățirii serviciilor medicale private și credem că această inițiativă este un pas important în acest sens, iar avantajele pe care membrii PALMED le au tocmai au fost extinse”, a declarat Cristian Hotoboc, președintele PALMED. 

Cristian Hotoboc

Canalul de Urgență subliniază angajamentul comun al PALMED și Unifarm de a oferi soluții eficiente pentru îmbunătățirea asistenței medicale în România. Acest parteneriat este un sprijin pentru furnizorii de servicii medicale private, dar, mai important, asigură pacienților accesul rapid și sigur la medicamentele vitale, se mai arată în comunicat. 

Organizațiile eligibile din domeniul sănătății pot deveni membri PALMED printr-o cerere de adeziune transmisă la adresa de mail: office@palmed.org.ro.


Notă autor:

Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ro-u-noroc-ansa-sanatate-3683080/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe