Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Detectarea infecţiilor respiratorii cu ajutorul biosenzorilor

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 15 octombrie 2021

O brăţară simplă, ce conţine senzori biometrici de monitorizare, poate detecta precoce o infecţie virală, precum cea din gripă și răceală, înainte ca simptomele să se manifeste clinic.

De asemenea, poate aprecia severitatea bolii atunci când devine simptomatică. Studiul, publicat în JAMA Network Open, arată că biosenzorii au detectat prezenţa sau absenţa virusului gripal H1N1 cu o precizie de 79% în decurs de 12 ore de la inocularea participanţilor, sensibilitatea crescând la 92% în 24 de ore de la inoculare.

Prezenţa sau absenţa infecţiei cu rinovirus a fost identificată cu o precizie de 88%. La 12 ore după inoculare, prin intermediul biosenzorilor, precizia predictivă a diferenţierii evoluţiei bolii către o formă moderată sau asimptomatică a fost de 83% în cazul inoculării cu virusul H1N1 și de 92% în cazul inoculării cu rinovirus.

Citește și: Stimulator cardiac wireless

https://www.medscape.com/viewarticle/960515

Etichete: bratara inteligenta senzori biometrici infectie virala gripa raceala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.