Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Primele cazuri de malarie în SUA în 20 de ani

de Dr. Mariana MINEA - iun. 30 2023
Primele cazuri de malarie în SUA în 20 de ani

Statele Unite au înregistrat în ultimele două luni cinci cazuri de malarie transmisă de ţânţari, primele cazuri de transmitere locală din ultimii 20 de ani.

Patru cazuri au fost înregistrate în Florida, iar unul în Texas, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Oficialii au anunţat că toate persoanele diagnosticate au primit tratament și se simt mai bine.

Aproximativ 2.000 de cazuri de malarie sunt diagnosticate anual în Statele Unite – cele mai multe fiind depistate la persoane care s-au întors din ţări în care malaria este endemică. Din 1992, au fost anunţate 11 focare de malarie provenind de la ţânţari în SUA, ultimul datând din 2003, în Florida. Persoanele infectate cu parazitul ce transmite malaria, Plasmodium malariae, pot avea simptome de răceală, inclusiv febră și frisoane.
 


Notă autor:

Sursă articol: https://apnews.com/article/malaria-florida-texas-cdc-mosquitoes-a7ea0cbe37bc8df093ce35e836cd717e

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe