Newsflash
ACTUALITATE Știri

Inaugurarea parcului senzorial pentru copiii cu tulburări de spectru autist, la Spitalul Obregia

de Florentina Ionescu - nov. 21 2023
Inaugurarea parcului senzorial pentru copiii cu tulburări de spectru autist, la Spitalul Obregia

Azi a fost inaugurat primul parc senzorial din România pentru copiii și adolescenții internați la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia.

Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), și Reprezentanța UNICEF în România au organizat în această dimineață o conferința de presă ocazionată de inaugurarea Parcului senzorial pentru copiii și adolescenții cu tulburări de spectru autist și alte tulburări de neurodezvoltare, din incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” din București. 

Evenimentul a început la ora 10:00, conferința având loc în Amfiteatrul Sinapse din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”. Persoanele prezente au vizitat apoi parcul senzorial.

La conferința de presă a participat Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București, Oana Gabriela Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România, Vlad Voiculescu, președinte USR București, conf. dr. Florina Rad, medic șef Clinica de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului, și Aris Bănuțoiu, președintele interimar al Consiliul Municipal al Elevilor București. 

Parcul senzorial a fost amenajat într-un spațiu dedicat din curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” și va avea un dublu rol pentru pacienții instituției medicale – terapeutic și de socializare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe