Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Gestionarea rapidă a hipoglicemiei

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 2 aprilie 2021

Hipoglicemia este un sindrom clinic reprezentat de scăderea glicemiei sub un anumit nivel, ceea ce poate determina apariţia semnelor și simptomelor adrenergice și/sau neuroglicopenice.

Conform Asociaţiei Americane de Diabet, în cazul unei persoane diagnosticate cu diabet zaharat, hipoglicemia este definită de valori ale glicemiei <70 mg/dl.

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din Statele Unite a aprobat însă un dispozitiv care conţine desiglucagon (Zegalogue 0,6 mg/0,6 ml) pentru tratamentul hipoglicemiei severe în cazul pacienţilor cu diabet zaharat cu vârsta de cel puţin 6 ani.

Cele mai frecvente efecte adverse descrise au fost greaţa, cefaleea, durerea la locul injectării și diareea. Produsul are o durată de valabilitate de 36 de luni dacă este păstrat la temperaturi scăzute (în frigider) sau de 12 luni dacă este păstrat la temperatura mediului ambiant.

https://www.medscape.com/viewarticle/947962

Etichete: hipoglicemie desiglucagon dispozitiv efecte adverse diabet

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.