Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

SUA: vaccinul Pfizer, autorizat pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 4 mai 2021, ora 10:25

La începutul săptămânii viitoare, Statele Unite ale Americii ar putea autoriza vaccinul produs de Pfizer pentru a fi folosit la adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani, scrie presa străină.

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite se pregătește să autorizeze vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer-BioNTech pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la începutul săptămânii viitoare, după cum a scris luni New York Times, care a citat oficiali federali din FDA

vaccin covid adolescenti 12 si 15 ani

O aprobare pentru această grupă de vârstă este extrem de anticipată după ce reprezentanții companiei farmaceutice au declarat în martie că vaccinul este sigur, eficient și a produs răspunsuri robuste în ceea ce privește anticorpii în rândul adolescenților cu vârste de la 12 ani la 15 ani în cadrul unui studiu clinic, potrivit www.theguardian.com. Reprezentanții FDA au spus că analiza în ceea ce privește autorizarea de urgență a vaccinului continuă, dar nu au oferit mai multe detalii.

Vaccinul Pfizer a primit deja undă verde în Statele Unite pentru persoanele de 16 ani și peste această vârstă.

Dacă aprobarea pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani se acceptă, panelul de experți ai CDC cel mai probabil se va întruni în perioada următoare pentru a analiza datele din studiul clinic și pentru a face recomandări pentru utilizarea vaccinului la adolescenți, mai scrie The Guardian.

Sursa foto: Artem Podrez, de la Pexels

Etichete: Pfizer-BioNTech studiu pfizer vaccinare pfizer vaccin pfizer adolescenti Pfizer- BioNTech Pfizer-BioNTech Vaccinul Pfizer-BioNTech aprobare FDA FDA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.