Newsflash
Internaționale

O tehnologie de scanare de la distanță, existentă și în România, primește aprobarea FDA

de L. Budin - feb. 2 2024
O tehnologie de scanare de la distanță, existentă și în România, primește aprobarea FDA

Software-ul compensează deficitul de tehnicieni radiologi și facilitează colaborarea în timp real între unitățile medicale. Tehnologia este disponibilă și în România, în segmentul privat.

Siemens Healthineers anunță aprobarea Agenției americane pentru medicamente (FDA) a syngo Virtual Cockpit, o platformă privată de comunicare securizată pentru vizualizarea și achiziția imaginilor și colaborarea în timp real între profesioniștii din domeniul sănătății de la mai multe unități medicale, se arată într-un comunicat. 

Software-ul le permite utilizatorilor să se conecteze la scanere de tomografie computerizată (CT), rezonanță magnetică (RM), tomografie cu emisie de pozitroni (PET), CT cu emisie de fotoni individuali (SPECT), PET/CT, SPECT/CT și PET/RM produse de Siemens Healthineers dar și de alți furnizori de echipamente, indiferent de locație. Este primul și singurul software de scanare de la distanță universal (care acceptă echipamente de la mai mulți furnizori) ce primește aprobarea FDA ca produs medical. Tehnologia este deja disponibilă și funcțională și în România, în segmentul privat. 

Tehnicienii radiologi pot utiliza funcționalitățile audio, video și chat în timp real pentru a efectua scanări sau pentru a oferi asistență pentru până la trei scanere diferite aflate la distanță, simultan. Prin detașarea tehnicienilor la mai multe locații în acest mod, furnizorii de servicii medicale pot compensa deficitul curent de tehnicieni, precum și standardiza îngrijirea, pentru a obține o consecvență a diagnosticării la nivelul întregului sistem de sănătate. Această standardizare poate duce la o diagnosticare mai exactă a pacienților. 

Pe lângă facilitarea scanării în afara unității și asistenței de scanare, tehnologia poate fi utilizată pentru realizarea de instruiri ale personalului la locul de muncă, în unități aflate la distanță. De asemenea, prin creșterea disponibilității locale a imagisticii avansate, poate genera beneficii pentru pacienții din suburbii și din zonele rurale care altfel ar fi nevoiți să călătorească pe distanțe lungi pentru scanări mai complexe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe