Newsflash
Internaționale

Medicament nou pentru distrofia musculară Duchenne

de Dr. Mariana MINEA - nov. 3 2023
Medicament nou pentru distrofia musculară Duchenne

Administraţia pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a aprobat vamorolone, medicament administrat în suspensie orală, pentru tratarea distrofiei musculare Duchenne la pacienţi cu vârsta de minimum 2 ani.

Vamorolone este un antiinflamator steroidian unic care inhibă căile proinflamatorii NFkB prin afinitatea înaltă pentru legarea de receptorul glucocorticoid. Acest lucru „oferă pacienţilor cu Duchenne și familiilor lor un instrument puternic pentru a trata boala, limitând unele dintre efectele adverse negative asociate corticoizilor”, a explicat, pentru Medscape, Sharon Hesterlee, cercetător la Muscular Distrophy Association. 

Timp de mulţi ani, corticosteroizii au reprezentat prima linie de tratament pentru persoanele cu distrofie musculară Duchenne. Însă utilizarea lor a fost mereu limitată de efectele adverse, inclusiv asupra greutăţii, staturii și densităţii osoase, a completat specialistul.

Vamorolone a demonstrat eficacitate similară corticoizilor tradiţionali. Datele au indicat o reducere a efectelor adverse în principal din categoria sănătăţii osului, a profilului de creștere și a comportamentului.



https://www.medscape.com/viewarticle/997821 


Notă autor:

Foto: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe