Newsflash
ACTUALITATE Știri

Protocol de colaborare între „Salvați Copiii” și Administrația Națională a Penitenciarelor

de Magdalena Tănăsescu - ian. 25 2024
Protocol de colaborare între „Salvați Copiii” și Administrația Națională a Penitenciarelor

Colaborarea va avea o durată de trei ani și a fost parafată de președintele executiv al Organizației „Salvați Copiii”, Gabriela Alexandrescu, și de chestorul de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, directorul general al ANP.

Formalizarea cadrului de colaborare dintre cele două instituții va permite potențarea principalilor factori de protecție în prevenirea recidivei, vizând, cu prioritate, îmbunătățirea intervențiilor de specialitate adresate categoriilor speciale de persoane private de libertate: femei, minori, tineri. 

 

„Exemplificăm, în acest sens, implementarea în parteneriat a unui program de consiliere parentală și socio-emoțională pentru femeile aflate în detenție, precum și derularea unor activități de informare și consiliere a minorilor și tinerilor aflați în grija centrelor educative și de detenție”, se menționează într-o postare pe Facebook

 

În coordonatele acestui parteneriat, cele două parți semnatare se vor adresa nevoilor femeilor, minorilor și tinerilor privați de libertate, custodiați în cadrul așezămintelor de detenție subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe