Newsflash
Știri

S-au semnat contractele pentru construirea spitalelor regionale de urgență Iași și Cluj

de L. Budin - feb. 28 2024
S-au semnat contractele pentru construirea spitalelor regionale de urgență Iași și Cluj

Premierul a declarat că momentul semnării pare unul „ireal”, având în vedere că de peste 15 ani politicienii au inclus în oferta lor electorală realizarea spitalelor respective.

Şeful Executivului a participat, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, alături de ministrul Sănătăţii, de reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Iaşi şi Cluj şi de cei ai constructorilor, informează Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că momentul semnării contractelor pare unul „ireal”, având în vedere că de peste 15 ani politicienii au inclus în oferta lor electorală realizarea spitalelor regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Întotdeauna când e vorba de infrastructură, mai ales în Sănătate, e un moment de mândrie. (...) De 15 ani de zile toţi politicienii din România, toate guvernele din România, toţi miniştrii Sănătăţii au vorbit şi au pus în oferta electorală cele trei spitale regionale, respectiv Spitalul regional de la Iaşi, Spitalul regional de la Cluj, Spitalul regional de la Craiova. Cred că este un moment, îi văd şi pe reprezentanţii constructorilor, un moment care pare, un pic, ireal”, a declarat primul ministru.

El a adăugat că săptămâna viitoare ar urma să se încheie şi procedurile la Spitalul Regional de la Craiova.

Premierul a precizat că investiţia în spitalele regionale de la Cluj şi Iaşi se ridică la aproape 7 miliarde de lei, bani din PNRR.

Termenul de execuţie este unul scurt. Avem termen de implementare la PNRR - e aici şi domnul ministru al fondurilor europene - în acest moment până în 2026. O spun şi cu mândrie, dar şi cu anumită reţinere, în sfârşit, am găsit înţelegere şi am găsit o echipă determinată să finalizeze o promisiune de 15 ani de zile”, a mai spus Marcel Ciolacu. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătății - România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe