Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMFCD: Datorită unui nou proiect, 8.000 de participanți își vor îmbunătăți abilitățile clinice

de Florentina Ionescu - feb. 1 2024
UMFCD: Datorită unui nou proiect, 8.000 de participanți își vor îmbunătăți abilitățile clinice

La UMF „Carol Davila” București este implementat, încă din septembrie 2022, un proiect intitulat „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional”.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în calitate de beneficiar, implementează, începând cu data de 16 septembrie 2022, proiectul cu titlul „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional”. 

Printre obiectivele proiectului se regăsesc dezvoltarea competențelor digitale și îmbunătățirea abilităților clinice pentru 8.000 de participanți, cum ar fi studenți, masteranzi, doctoranzi și medici rezidenți. 

Se va utiliza în cadrul proiectului menționat instruirea prin simulare medicală în următoarele specialități: Radiologie intrevențională, Neuroradiologie intervențională, Cardiologie intervențională, Chirurgie vasculară, Chirurgie generală, Chirurgie pediatrică, Urologie, Obstetrică-ginecologie, Gastroenterologie, Pneumologie, Urologie, Ortopedie, potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul UMFCD

Astfel, până la data de 31 decembrie 2025 vor fi organizate peste 100 de activități – cursuri, ateliere de lucru, demonstrații, inclusiv cu transmitere online, cu diferite teme, precum: chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică, ecografie generală, ecocardiografie, endoscopie digestivă, ERCP, eco-endoscopie, bronhoscopie, histeroscopie și proceduri endovasculare. 

Centrul Digital de Training în Tratamentul Minim-Invaziv și Intervențional al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a demarat din data de 30 ianuarie 2024 susținerea activităților prin simulare medicală din cadrul proiectului. 

Primul atelier va fi adresat specialității Obstetrică-Ginecologie și va avea tema „Noțiuni de bază în laparoscopie ginecologică” și o durată de patru ore, fiind așteptați zece participanți. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe