Newsflash
ACTUALITATE Știri

Salvați Copiii dotează Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu echipamente medicale de ultimă generație

de Magdalena Tănăsescu - nov. 1 2023
Salvați Copiii dotează Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu echipamente medicale de ultimă generație

Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie de către ”Salvaţi Copiii România”.

Potrivit unei postări pe Facebook, decizia de dotare a Secţiei de Chirurgie Plastică a fost luată deoarece majoritatea cazurilor cu arsuri peste 20% din suprafaţa corpului ajung aici. 

„Pentru a optimiza intervenţia medicală, Salvaţi Copiii România dotează secţia, singura din ţară care îngrijeşte cazurile de arsuri extensive la copii, cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Totodată, vor fi dotate şi Secţia ORL şi cea de Terapie Intensivă Neonatală ale spitalului, investiţia totală fiind de 120.000 euro", se menționează în postarea Organizaţiei ”Salvaţi Copiii România”.

Medicii vor avea la dispoziţie: două electrocautere, două lupe cu lumină, electrocardiograf, scaune pentru blocul operator, calculatoare, nevoia de digitalizare fiind majoră, monitor de funcţii vitale, sistem electrocardiograf şi bronhoscop (pentru Secţia ORL), ventilator de suport respirator (Secţia de Terapie Intensivă).


Anual, în Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri sunt internaţi aproximativ 1.200 de pacienţi, dintre care pacienţi cu arsuri aproximativ 400 de cazuri, restul fiind cazuri de traumatisme, sechele postcombustionale şi posttraumatice, malformaţii congenitale de părţi moi şi tumori. În plus, sunt urmăriţi în regim ambulator în jur de 5.000-6.000 de pacienţi pe an, cu patologie de urgenţă (arsuri şi traumatisme).

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe