Newsflash
ACTUALITATE Știri

Septembrie, luna conștientizării cancerului de sânge

de Magdalena Tănăsescu - sept. 13 2023
Septembrie, luna conștientizării cancerului de sânge

Leucemia, limfomul și mielomul multiplu sunt boli extrem de grave care afectează sângele, măduva osoasă și sistemul limfatic, luna septembrie fiind aleasă la nivel mondial pentru conștientizarea pericolului îmbolnăvirii.

Potrivit unui comunicat remis redacției, inițiativa are scopul de a informa publicul despre acest tip de cancer, dar și de a reuni comunități, profesioniști din domeniul sănătății și organizații într-un efort comun de solidaritate cu cei afectați de această boală și cu familiile lor.

Diagnosticarea precoce și tratamentul prompt sunt cheia pentru gestionarea eficientă a cancerului sanguin. Diagnosticat în stadii avansate, șansele de vindecare scad semnificativ. În aceste situații, accesul la tratamente inovatoare înseamnă o șansă la viață pentru cei afectați de cancerul de sânge.

„Inovația în cercetarea și dezvoltarea medicamentelor și terapiilor permite dezvoltarea de tratamente mai eficiente și mai bine tolerate pentru pacienții cu cancer sanguin. Aceste tratamente pot mări șansele de supraviețuire și pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Luna septembrie este un moment în care compania Takeda subliniază încă o dată importanța inovației în tratarea acestor boli grave. Credem că inovația aduce speranță și posibilități noi pentru pacienți și poate contribui semnificativ la combaterea cancerului sanguin și îmbunătățirea rezultatelor tratamentului”, a declarat Todor Kesimov, Country Head Takeda România.

Leucemia este un tip de cancer sanguin care afectează măduva osoasă și celulele sanguine. În România, leucemia reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de cancer la copii.

„Limfomul este un alt tip de cancer sanguin care afectează sistemul limfatic, aceasta boală constituind o parte semnificativă a cazurilor de cancer de sânge. La rândul său, mielomul multiplu afectează celulele plasmatice în măduva osoasă, fiind un tip de cancer rar, care apare în special la persoanele în vârstă”, se mai spune în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe