Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Mihai Craiu, despre coronavirus: „Există boli mult mai grave la copil”

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 14 mai 2020, ora 10:48

Medicul pediatru Mihai Craiu a scris pe pagina pe care o administrează „Spitalul Virtual pentru Copii”, că există boli mult mai grave la copil decât coronavirusul.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a citat, într-o postare pe Facebook, un studiu publicat în Jurnalul Asociatiei Medicale Americane  (JAMA) care arată că doar 48 de copii au ajuns în secțiile de Terapie Intensivă din SUA și Canada, din cauza unei infecții cu SARS-CoV-2.

Dr. Mihai Craiu
Conf. dr. Mihai Craiu

 

„Mesajul scurt este că cele 48 de cazuri grave, la copil, au fost observate în martie și aprilie 2020 – până în 10 aprilie. Atunci existau în SUA aproape 540.000 de cazuri confirmate COVID-19 și în Canada peste 23.000. Au fost, majoritatea acestor spitalizări, la copii anterior bolnavi (83% din aceștia aveau, înainte de spitalizarea actuală, o maladie gravă, preexistentă infecției cu noul coronavirus). Si au fost doar două decese. La peste o jumătate de milion de cazuri confirmate în populația generală”, a scris conf. dr. Mihai Craiu.

Acesta a mai precizat că atunci când discutăm despre COVID-19 și copii, există un exces de emoții și de reacții neașteptate. Astfel, îndeamnă părinții să fie mai „riguroși” cu realitatea.

„Ar fi bine să privim lucrurile pe care le știm – nu sunt nici pe departe suficiente pentru a fi în control în fața SARS-CoV-2!! – și să fim mai riguroși cu realitatea. Exagerările și scenariile apocaliptice NU au nici o bază reală, în cazul copiilor anterior sănătoși, infectați cu noul coronavirus. Există boli MULT mai grave la copil! Atât în SUA dar mai ales în România...”, a menționat medicul pediatru în postare.

Sursă imagine: Spitalul Virtual pentru Copii/Facebook

Etichete: pediatru coronavirus la copii Mihai Craiu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC