Newsflash
ACTUALITATE Știri

Mihai Craiu, semnal de alarmă în privința virusului West Nile la copii

de Florentina Ionescu - iun. 29 2023
Mihai Craiu, semnal de alarmă în privința virusului West Nile la copii

Medicul pediatru subliniază că tânțarii pot readuce, în anumite teritorii, boli considerate dispărute din respectivul areal. El dă ca exemplu cazul recent al malariei, reapărută în SUA, după 20 de ani.

Citiți și: Cinci cazuri de malarie, confirmate în Statele Unite după 20 de ani 

Dar nu numai malaria este o problemă. De aceea, doctorul Mihai Craiu a făcut o postare special pentru părinții, amintind că vrea să îi sensibilizeze asupra infecției simptomatice cu virus West Nile. 

Pe pagina de Facebook pe care o administrează, Spitalul Virtual pentru Copii, conf. dr. Mihai Craiu a amintit că 80% din infecțiile cu West Nile sunt asimptomatice, dar unii copii pot dezvolta meningită. 

„Dacă a fost expus la tânțari copilul, cu niște zile în urmă, și apar febră mare, durere de cap, vărsături în jet, aparent fără motiv, NU este bine!!!  Mergeți la medic. Mai ales dacă îl supără pe copil lumina sau zgomotele obișnuite. Acestea sunt semne care pot fi întâlnite în meningită”, a scris dr. Mihai Craiu, de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe