Newsflash
Știri

Nelu Tătaru: Anul acesta avem trei milioane de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere

de Florentina Ionescu - sept. 8 2020
Nelu Tătaru: Anul acesta avem trei milioane de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost invitat recent la o emisiune TV, unde a vorbit despre lupta cu pandemia de COVID-19, dar mai ales despre perioada toamnei, când virusul SARS-CoV-2 se va suprapune cu virusul gripei sezoniere.

În opinia ministrului, urmează „o lună grea” în lupta cu pandemia de COVID-19, însă acesta crede că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie țara noastră ar putea intra pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul cazurilor de infecții cu SARS-CoV-2.

Nelu Tataru

„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă”, a declarat ministrul Sănătăţii la TVR, potrivit AGERPRES.

Un subiect abordat de ministrul Sănătății a fost și vaccinul împotriva gripei sezoniere. Nelu Tătaru a spus la același post de televiziune că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină în țară de la mijlocul lunii septembrie.

„Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin, iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm. Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal”, a declarat Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe