Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Restricţii în utilizarea fosfomicinei

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 10 aprilie 2020

Agenţia Europeană a Medicamentului a impus o serie de schimbări privind utilizarea fosfomicinei, unul dintre antibioticele mai puţin folosite, dar utile în cazul infecţiilor cu bacterii rezistente la preparatele folosite uzual, anunţă Medscape.

Utilizarea intravenoasă a acestui medicament va fi limitată pentru cazurile de infecţii severe (infecţii de tract urinar complicate, endocardită infecţioasă, infecţii osoase și articulare, pneumonie asociată asistenţei medicale, infecţii complicate ale pielii și ţesuturilor moi, meningită bacteriană, infecţii intraabdominale complicate), la care utilizarea altor antibiotice nu este adecvată.

Se menţin indicaţiile de folosire pentru tratamentul cistitei necomplicate la femei și pentru profilaxia infecţiilor la bărbaţi supuși biopsiei prostatice transrectale. Nu se mai recomandă utilizarea fosfomicinei pentru tratamentul infecţiilor urinare la copii. De asemenea, administrarea intramusculară nu este indicată, din lipsă de dovezi privind utilitatea administrării antibioticului pe această cale.

Etichete: fosfomicina FDA restricții infecții

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.