Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMFCD: Primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 27 septembrie 2022, ora 10:59

UMF „Carol Davila” din București organizează primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România, sub forma unui modul facultativ de tipul Visiting Professor Course.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prin Departamentul de Neurologie al Spitalului Clinic Colentina, coordonat de prof. univ. dr. Bogdan O. Popescu, organizează primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România, sub forma unui modul facultativ de tipul Visiting Professor Course.

UMF Corol Davila

Modulul este alcătuit din 8 prelegeri teoretice și practice, în care participanții vor aborda subiecte precum gândirea critică, metacogniția, medicina narativă, comunicarea medic-pacient, rolurile medicului în societate, empatia, compasiunea și multe altele.

Citește și: UMF „Carol Davila” s-a alăturat consorțiului european UNICA

„Acest curs se desfășoară sub îndrumarea domnului prof. Univ dr. Emil Toescu, alumnus UMFCD și profesor afiliat Universității din Birmingham, UK și Institutului de Cercetări Transdisciplinare, Universitatea din Pecs, Ungaria, fiind inițiatorul și dezvoltatorul a multiple programe din sfera Liberal Arts, Natural Sciences and Medical Humanities”, transmit reprezentanții UMFCD.

lista cursuri

Perioada de înscriere este 3-8 octombrie,iar perioada de desfășurare: 19 octombrie-7 decembrie 2022.

Condiții de desfășurare: Curs săptămânal cu durata de 2 ore.

„Acest curs este destinat exclusiv studenților Facultății de Medicină, UMFCD, indiferent de anul de studiu, înscrierea realizându-se printr-un formular online (începând cu data de 03.10), unde criteriul principal de selecție va consta într-un scurt eseu de 500 de cuvinte cu tema: „Cine este medicul? Între știință și umanitate.”

Etichete: Integrari Umaniste in Medicina umf carol davila Visiting Professor Course

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC