Newsflash
Știri

„Zilele Roz”: campanie de prevenire a cancerului de sân

de Dorina Novac - oct. 4 2022
„Zilele Roz”: campanie de prevenire a cancerului de sân

Campania de prevenire a cancerului de sân „Zilele Roz”, ediția a IX-a, organizată de Asociația OncoPacienților Phoenix, se desfășoară până la 31 octombrie, prin patru acțiuni.

La data de 25 octombrie, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), va avea loc un eveniment de educare și simulare privind prevenția cancerelor de sân – Educația și Simularea Roz.

cancer de san

„Evenimentul pe care Asociația OncoPacienților Phoenix îl va organiza în parteneriat cu USAMVB va cuprinde educația medicală și simularea referitoare la prevenirea cancerului a unui număr de 300 studenți ai instituției, atât fete, cât și băieți, printr-o prezentare pe net oferită de un medic ginecolog Niculae Laura Gabriela, ca un semnal de conștientizare și prevenire, respectiv, simptomele/autoexaminarea/screeningul”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Colaborarea interdisciplinară, cheia în tratamentul cancerului de sân

Va urma și practica de simulare pe material didactic oferit de „LifeSIM”, de la teorie la exemplul practic al tehnicilor autoexaminării zonei sânilor, prevenția fiind salvatoare de vieți în lupta cu cancerul de sân.

Alte evenimente și acțiuni din cadrul campaniei:

  • Distribuirea către publicul larg pentru informare a 7.000 de materiale cu autoexaminarea sânilor la femei și barbați, are caracter permanent, în centre medicale din București și Constanța;
  • Caracter permanent are și „Screeningul Roz”, prin care se oferă 45 de ecografii mamare gratuite, în principal tinerelor interesate, la Institutul Oncologic „Prof Dr Alexandru Trestioreanu” București.

După restricțiile din pandemie, Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților Phoenix, a considerat necesară revenirea la campania de prevenire a cancerului la sân mai dezvoltată, dat fiind mortalitatea tot mai crescută prin acest cancer.

La data de 29 septembrie, AOP Phoenix a organizat un eveniment – „Flashmobul Roz”, în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor, la Institutul Oncologic „Prof Dr Alexandru Trestioreanu” București (IOB), pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului la Sân.

Sub îndemnul „Să fie Demnitate în Roz”, evenimentul „Flashmobul Roz” a cuprins un program artistic dedicat pacientelor cu cancer la sân.

Ioana Cristea, în calitate de fost pacient oncologic, a transmis speranța că această boală poate fi învinsă, prin puterea exemplului, chiar și după „10 ani de bătălie cu cancerul”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe