Newsflash
ACTUALITATE Știri

Terapia intensivă neonatală din Sibiu, conectată la rețeaua națională de telemedicină

de Florentina Ionescu - iul. 31 2023
Terapia intensivă neonatală din Sibiu, conectată la rețeaua națională de telemedicină

Compartimentul de terapie intensivă neonatală din Secția Clinică Neonatologie a Spitalul Județean de Urgență Sibiu a fost conectat recent la rețeaua națională de telemedicină, prin programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”.

Aceasta este a doua dintre cele 17 secții de terapie intensivă neonatală de nivel III ce vor fi incluse în rețeaua națională de telemedicină. Această etapă a programului este finanțată cu 250.000 de euro de Fundația Vodafone România și derulată de ACV Romania/ Asociația Cristi Vasiliu, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

Prin intermediul sistemului de telemedicină, medicii: pot conecta rapid cu specialiști din alte unități sanitare aflate în țară sau străinătate; pot transmite date medicale securizate; pot dezbate un diagnostic și cere o a doua opinie; pot decide dacă pacientul trebuie transferat la o unitate de rang superior sau poate fi tratat în secția în care se află.

„Ne dorim de multă vreme să dispunem de un sistem de telemedicină. Pandemia a fost un moment dificil, în care comunicarea cu părinții a fost greoaie și, din cauza restricțiilor, și mai dificilă a fost urmărirea nounăscuților cu risc în sistem de spitalizare de zi. A fost, poate, momentul în care ne-am dorit cel mai mult să dispunem de sistemul de telemedicină. N-a fost să fie atunci, dar iată că avem acest sistem acum și mulțumim pentru excelenta oportunitate de a fi în orice moment în legătură cu colegii noștri din țară, dar și cu colegii și prietenii noștri din străinătate, de a ne sfătui, de a găsi mai repede răspunsuri la multele probleme pe care le au micii noștri pacienți. Nu sunt puține zilele în care-mi reamintesc de unde am pornit acum 25 de ani și nu este zi în care să nu ne bucurăm că putem face mai mult și mai bine pentru bebelușii noștri. Implicarea ONG-urilor și a comunității a fost și este însă vitală pentru progresul neonatologiei în România. Iar noi, profesioniștii, nu putem decât să mulțumim”, a declarat Maria Livia Ognean, șefa Clinicii de Neonatologie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

Mai multe detalii găsiți aici, pe site-ul spitalului. 

Mai multe imagini, aici: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe