Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Test de sarcină pe bază de salivă

de Florentina Ionescu - iun. 30 2023
Test de sarcină pe bază de salivă

Magazinele din Marea Britanie și Irlanda au pus în vânzare primul test de sarcină pe bază de salivă. Numit SaliStick, testul acţionează într-un mod similar cu testele orale pentru depistarea COVID-19.

Un aplicator este folosit pentru a colecta proba de salivă, care este apoi așezată într-o unitate de analiză. Rezultatele vor fi afișate în decurs de 10 minute: două liniuţe vor indica sarcina, iar o liniuţă – faptul că rezultatul testului este negativ.

Dispozitivul testează valorile mari ale beta hCG. Hormonul poate fi detectat în salivă în jurul săptămânii trei sau patru de sarcină, iar valorile sale cresc apoi în mod constant.

Multiple avantaje

În trialurile clinice efectuate cu implicarea a peste 300 de femei, testul SaliStick s-a dovedit a avea o acurateţe de aproximativ 95% atunci când a fost efectuat începând cu prima zi de întârziere a menstruaţiei. Mai mult, testul este însoţit de o aplicaţie care îi va permite utilizatoarei să transmită mai departe rezultatele, în format digital, persoanelor dragi.

Totuși, el este mai puţin precis decât testele clasice de sarcină (cele care analizează conţinutul urinei). În cazul SaliStick, utilizatoarea trebuie să aștepte 30 de minute după ce a mâncat ori după ce a consumat lichide pentru a face testul de sarcină.

Foto: www.salignostics.com


Notă autor:

https://newatlas.com/medical/worlds-first-saliva-pregnancy-test/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe