Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Un al doilea vaccin pentru prevenirea malariei, recomandat de OMS

de Magdalena Tănăsescu - oct. 3 2023
Un al doilea vaccin pentru prevenirea malariei, recomandat de OMS

Pentru a preveni malaria, o boală periculoasă răspândită de unii ţânţari, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă și un al doilea vaccin, numit R21/Matrix-M.

„Îmi face o mare plăcere să anunţ că OMS recomandă un al doilea vaccin, numit R21/Matrix-M, pentru prevenirea malariei la copiii cu risc de îmbolnăvire”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, OMS a recomandat, în urmă cu aproape doi ani, utilizarea pe scară largă a primului vaccin din lume împotriva malariei, numit RTS,S. 

R21/Matrix-M, dezvoltat de Universitatea Oxford din Marea Britanie, urmează să fie lansat în unele state africane la începutul anului 2024 şi va fi disponibil şi în alte ţări la jumătatea aceluiaşi an. Dozele vor avea costuri cuprinse între 2 şi 4 dolari.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe