Newsflash
ACTUALITATE Știri

Universitatea de Medicina din Timișoara, colaborare cu South Baptist Hospital din Miami (SUA)

de Magdalena Tănăsescu - iun. 27 2024
Universitatea de Medicina din Timișoara, colaborare cu South Baptist Hospital din Miami (SUA)

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, prof. dr. Cristian Oancea, a anunțat că Universitatea de Medicina din Timișoara va demara o colaboare cu South Baptist Hospital din Miami.

 

Potrivit medicului citat, Miami South Baptist Hospital este una dintre unitățile sanitare de prestigiu din Florida. 

 

„Vorbim, în fapt, despre o rețea medicală care deservește 2 milioane de pacienți în fiecare an. Are 27.000 de angajați, dintre care 4.000 de medici, în 11 spitale din trei districte. Unitatea sanitară are cel mai mare centru de chirurgie robotică din lume, cu peste 20 de roboți Da Vinci. Prin comparație, în vestul României există un singur asemenea robot, în cadrul Spitalului Județean Timișoara”, a afirmat prof. dr. Cristian Oancea.

 

În cadrul unei delegații de medici, acesta a vizitat spitalul din Miami. Este vorba de o unitate sanitară în care chirurgia minim invazivă acoperă peste 90 la suta dintre operații. Inclusiv lobectomiile pulmonare se fac cu ajutorul „chirurgiei prin gaura cheii”.

 

„Printre specialiștii cu care ne-am întâlnit în cadrul viziei se numără prof. Anthony Gonzalez, unul dintre chirurgii recunoscuți internațional, cu peste 5.000 de proceduri chirurgicale facute cu robotul Da Vinci. Universitatea de Medicină din Timișoara va demara o colaboare cu spitalul din Miami, pentru ca medicii rezidenți să fie acceptați să facă practică în unitatea sanitară americană”, a precizat managerul spitalului timișorean.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe