Newsflash
Internaționale

China include variola maimuţei în categoria B

de Dr. Mariana MINEA - sept. 22 2023
China include variola maimuţei în categoria B

Comisia Naţională de Sănătate din China anunţă că, începând din 20 septembrie, va gestiona variola maimuţei prin protocolul destinat bolilor infecţioase de categoria B. În acest protocol este inclus și COVID-19.

Luna trecută, autorităţile au detectat aproximativ 500 de cazuri de variola maimuţei. Pentru bolile infecţioase din categoria B, autorităţile pot lua măsuri precum 
restricţionarea adunărilor umane, suspendarea școlii sau a activităţilor de muncă ori izolarea unor zone în care a fost depistat un focar. În această categorie intră virusurile de tip SARS și virusul HIV.

China împarte bolile infecţioase în trei categorii. Bolile din categoria A le permit autorităţilor să carantineze pacienţii și contacţii apropiaţi acestora. China a schimbat clasificarea COVID-19 din categoria A în categoria B la sfârșitul anului 2022, după aproape trei ani de restricţii. Acestea au inclus închiderea unor orașe întregi. În luna mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că variola maimuţei nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică.


https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/china-manage-monkeypox-same-class-infectious-disease-covid-19-2023-09-15/
 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe