Newsflash
Știri

Clinica de psihiatrie pediatrică din Transilvania se modernizează

de Dorina Novac - dec. 11 2020
Clinica de psihiatrie pediatrică din Transilvania se modernizează

Singura clinică de psihiatrie pediatrică din Transilvania va fi modernizată şi extinsă cu fonduri europene, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul ce vizează proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor de extindere și modernizare a ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

spital de copii
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit unui comunicat de presă, durata de execuție va fi de maximum 28 de luni, din care primele patru vor fi destinate proiectării, iar restul de 24 de luni realizării efective a lucrărilor.

„În cadrul viitoarei clădiri vor fi asigurate circuite complet separate, conform standardelor internaționale, pe componentele de psihiatrie și adictologie. În contextul în care activitatea medicală din cadrul clinicii necesită, înainte de orice, intimitate, spațiul pe care medicii îl vor avea la dispoziție pentru terapie va fi de trei ori mai mare comparativ cu cel actual”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Imobilul va dispune inclusiv de o curte interioară amenajată la etajul unu dar și de spații adecvate în care se vor desfășura activități de kinetoterapie, sportive sau artistice ce vor contribui la reechilibrarea emoțională a pacienților.

„Finanțat din fonduri europene, proiectul prevede, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, suprafața construită desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.643 mp”, informează sursa citată.

Parterul edificiului medical va găzdui compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 12 paturi, dar și zona de recreație.

Tot la parter va fi amenajat spațiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor. În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.

„La primul etaj va funcționa compartimentul cu spitalizare permanentă, ce va avea 30 de paturi, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă. În același timp, la etajul doi va funcționa compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media”, subliniază reprezentanții CJ Cluj.

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca tratează întreaga patologie psihiatrică, inclusiv dependența de droguri și alte tipuri de adicții, pentru copiii și adolescenții sub 18 ani proveniți din întreaga Transilvanie, dar nu numai.

Aceasta are și rolul de coordonare metodologică în formarea medicilor specialiști și primari din Ardeal, la nivel național existând doar trei asemenea centre.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe