Newsflash
ACTUALITATE Știri

Dr. Mihai Craiu: recomandări pentru părinții care călătoresc cu cei mici în țări exotice

de Florentina Ionescu - iun. 26 2023
Dr. Mihai Craiu: recomandări pentru părinții care călătoresc cu cei mici în țări exotice

Pentru că ne aflăm într-o perioadă cu vacanțe și pentru că o parte din români călătoresc în țari exotice alături de copiii lor, doctorul Mihai Craiu face o serie de recomandări cu privire la trusa de medicamente pentru vacanță.

Pe pagina de Facebook pe care o administrează medicul pediatru Mihai Craiu, Spitalul Virtual pentru Copii, acesta a postat câteva informații utile pentru părinți, mai ales dacă aceștia călătoresc cu cei mici în unele țări exotice. 

De peste 20 de ani, spune dr. Mihai Craiu, Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra riscurilor asociate folosirii siropurilor de tuse la copiii care nu știu să expectoreze, în special cei cu vârstă sub 5 ani. Există țări precum SUA sau Canada unde nu poți cumpăra sirop de tuse pentru copii, fără o prescripție medicală, amintește acesta. 

Ca mesaje de luat acasă, medicul pediatru de la INSMC explică: 

„Dacă veți merge în călătorie departe, în țări exotice, alături de copiii dumneavoastră, nu cumpărați de acolo medicație pentru copii, fără consult și prescripție medicală. Eventual documentați-vă anterior călătoriei în țara respectivă... Căci în ultimele zile au fost consemnate decese la copil în Camerun sau Gabon, etc.”, a scris acesta pe o rețea socială.

Pentru părinții foarte speriați/prudenți ar fi utile în trusa de vacanță câteva medicamente, cumpărate aici în țară, mai amintește medicul citat. 

„Un antitermic ce a avut efecte bune cu altă ocazie (ibuprofen sau paracetamol, sirop), plicuri cu săruri de rehidratare, Smecta sau alt produs util în diaree apoasă la copilul mic si un antialergic (oral și/sau cremă). Nu cumpărați «preventiv» antibiotice! Dacă este copilul atât de bolnav încât pare a avea nevoie de antibiotic, acesta are nevoie urgentă de un consult medical, nu de automedicație”, a conchis medicul pediatru de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe