Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

FDA aprobă o nouă clasă de medicamente pentru DZ tip 2 la copii

de Florentina Ionescu - iul. 5 2023
FDA aprobă o nouă clasă de medicamente pentru DZ tip 2 la copii

Food and Drug Administration din SUA a aprobat în luna iunie a.c. o nouă clasă de medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2 la pacienții pediatrici.

FDA a aprobat Jardiance (empagliflozină) și Synjardy (empagliflozină și metformin hidroclorid) ca o completare a tratamentului, alături de dietă și activitate fizică, pentru a îmbunătăți controlul glicemic la copiii cu vârsta de 10 ani și peset care au diabet de tip 2, se arată într-un comunicat de presă al agenției americane pentru controlul medicamentelor și alimentelor. 

Aceste aprobări oferă o nouă clasă de medicamente cu administrare orală pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2 pediatric. 

Metforminul a fost aprobat prima dată pentru utilizarea la pacienții pediatrici în anul 2000. 

„Comparativ cu adulții, copiii cu diabet de tip 2 au opțiuni de tratament limitate, chiar dacă debutul bolii și al simptomelor în general progresează mult mai rapid în cazul copiilor”, a declarat dr. Michelle Carey, director asociat în domeniul analizei opțiunilor terapeutice pentru Divizia de Diabet, Tulburări Lipidice și Obezitate, din cadrul unui centru al FDA care se ocupă de evaluarea și cercetarea medicamentelor. 

Empagliflozina, ingredientul activ din Jardiance și Synjardy, funcționează prin creșterea excreției glucozei în urină. Synjardy conține, totodată, metformin. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe