Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministerul Sănătății sprijină demersurile justificate ale medicilor stomatologi protestatari

de Magdalena Tănăsescu - iul. 7 2023
Ministerul Sănătății sprijină demersurile justificate ale medicilor stomatologi protestatari

Ministerul Sănătății a convocat conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) la sediul ministerului, întâlnirea urmând să aibă loc în după-amiaza zilei de 7 iulie.

Potrivit unui comunicat remis redacției, vor fi luate măsurile legale pentru ca în viitor să se evite situațiile similare celei care a dus la decizia CMSR, fără un aviz al Ministerului Sănătății, decizie care a afectat negativ modul de exercitare a profesiunii de medic stomatolog. 

”În ceea ce privește alegerile pentru conducerea CMSR care urmează să aibă loc în acesta toamnă, Ministerul Sănătății se va asigura că procesul va fi transparent. Conform legii, Ministerul Sănătății veghează la respectarea legalității organizării alegerilor și va desemna observatori care să ia parte la întreg procesul electoral, inclusiv la numărarea voturilor acordate”, se menționează în comunicatul citat.

Medicii stomatologi au organizat, vineri, un protest faţă de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pe care o acuză că a emis două decizii ce restrâng drepturile dentiştilor. Deciziile produc deja efecte, fiind publicate în luna iunie în Monitorul Oficial. 

Reprezentanţii acestei profesii cer, pe lângă revocarea celor două decizii, şi demisia Biroului Executiv Naţional al Colegiului, limitarea numărului de mandate în conducerea acestuia şi publicarea stenogramelor şedinţelor în care s-a discutat despre adoptarea respectivelor decizii, relatează Hotnews.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe