Newsflash
ACTUALITATE Știri

Număr record de candidați înscriși pentru a da admiterea la UMF București

de Florentina Ionescu - iul. 17 2023
Număr record de candidați înscriși pentru a da admiterea la UMF București

Un nou record al numărului de candidaţi a fost înregistrat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București: 3.844 de candidați s-au înscris pentru admiterea în această unitate de învățământ.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidați înscriși la concursul de admitere care va avea loc duminică, 23 iulie 2023, începând cu ora 09:00. 

Astfel, pentru ocuparea celor 1.625 de locuri scoase la concurs (1.245 finanțate de la bugetul de stat, 380 de locuri cu taxă) s-au înscris 3.844 de candidați, în creștere cu 347, comparativ cu ediția din 2022, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Admiterea va avea loc în mai multe locuri 

Concursul de admitere la studiile universitare de licență din cadrul UMFCD în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfășura în mai multe locuri din capitală. 

Candidații înscriși pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la Facultățile de Medicină și Medicină dentară vor susține concursul de admitere în spațiile special amenajate din cadrul Complexului Expozițional Romexpo din București (pavilioanele B1 și B2). 

Pentru Facultatea de Farmacie și la FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziție candidaților spațiile din cadrul Facultății de Farmacie, respectiv din Palatul Facultății de Medicină din București. 

Tinerii, tot mai interesați de profesia de medic 

„Pentru admiterea la studiile de licență din cadrul Universității noastre asistăm și anul acesta la un nou record, în ceea ce privește numărul candidaților înscriși, 3.844 de absolvenți de liceu, cu 347 mai mulți în comparație cu cei care au concurat anul trecut și cu 417 în plus față de numărul celor înscriși la ediția din 2021, fapt care ne arată un interes amplificat și continuu al tinerilor față de profesia de medic, UMF «Carol Davila» bucurându-se totodată și de accederea la studiile de licență - 2023-2024- la medicină a 19 premianți ai olimpiadelor naționale. Iar dacă celor 19 olimpici care au ales să-și continue performanța în Universitatea noastră le spun de pe acum un călduros «Bun venit!» , tuturor candidaților le urez mult succes la apropiatul concurs de admitere care, în 23 iulie, va selecta cu siguranță noi valori pentru medicina românească”, a declarat Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Prof. dr. Viorel Jinga

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.546 candidați 

Pentru cele 735 de locuri scoase la concurs la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.546 de candidați (față de 2.405 candidaţi în 2022), pentru Facultatea de Stomatologie, 748 de candidați (552 de candidaţi/2022) pentru 201 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie 91 de candidați (115 de candidaţi/2022) pentru 119 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 459 de candidați (425 de candidaţi/2022) pentru 190 de locuri (Asistență Medicală Generală - 234, Moașe – 27, Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală – 99, iar Tehnică Dentară – 99). 

Pentru candidații ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie 380 de locuri cu taxă. 

Anul acesta, 19 premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, admiterea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără susținerea concursului. 

Taxele de studii sunt similare celor de anul trecut

Taxele de studii stabilite de Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2023–2024 sunt similare celor de anul trecut: 15.000 lei /an de studiu pentru Facultățile de Medicină și Stomatologie, de 10.000 lei/an de studiu pentru Farmacie şi de 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM. 

Taxa anuală de studiu va fi platită în trei tranşe (prima tranşă reprezintă 50% din taxa anuală, a doua tranşă reprezintă 25% din taxa anuală şi a treia tranşă este de 25% din taxa anuală). În ceea ce privește taxa de înscriere la examenul de admitere la studiile de licență în UMFCD, aceasta a fost, anul acesta, 400 de lei. 

Exclusiv online

Înscrierea candidaților la concursul de admitere, sesiunea iulie 2023, și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) s-a efectuat și anul acesta, exclusiv online, pe platforma dedicată concursului de admitere, care a putut fi accesată la adresa www.adm.umfcd.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe