Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

O companie va produce inele vaginale care protejează femeile împotriva HIV

de Florentina Ionescu - dec. 6 2023
O companie va produce inele vaginale care protejează femeile împotriva HIV

Recent, o companie din Africa de Sud a anunțat că va începe să producă inele vaginale care sunt menite să protejeze împotriva infecției cu HIV.

Despre această soluție – inelele vaginale care protejează împotriva unei posibile infecții cu HIV – experții în SIDA spun că are multe beneficii: ulterior, în viitor, aceste produse vor deveni mai ieftine și mai disponibile pentru populația acestei zone (Africa de Sud), scrie Associated Press. 

Săptămâna aceasta, Population Council din Africa de Sud a anunțat că Kiara Health din Johannesburg va începe să producă inele din silicon în următorii câțiva ani. Se estimează că această companie va produce 1 milion de inele vaginale anual. Dispozitivele eliberează un medicament care ajută la prevenirea infecțiilor cu HIV. Inelele vaginale de tip inel sunt autorizate de aproape 12 țări și de Organizația Mondială a Sănătății, arată sursa citată. 

O organizație non-profit deține drepturile de a produce aceste inele vaginale, care sunt în prezent produse de o companie din Suedia. Avantajul unor astfel de inele este că ele oferă libertate femeilor de a le utiliza, fără ca altcineva să știe și fără ca femeile să ceară aprobarea altei persoane. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/diaphragm-vaginal-contraceptive-ring-spermicide-contraception-2151129837

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe