Newsflash
OPINII

Leadership pentru Asistenţii Medicali și Directorii de Îngrijiri, la final

de Adriana CÂRNU - oct. 6 2023
Leadership pentru Asistenţii Medicali și Directorii de Îngrijiri, la final

OAMGMAMR* anunţă finalizarea cu succes a Programului de Leadership dezvoltat în parteneriat cu Facultatea de Asistenţi și Moașe RCSI din Irlanda.

Programul a reprezentat o oportunitate extraordinară pentru asistenţii medicali șefi și directorii de îngrijiri din România de a se dezvolta și de a-și îmbunătăţi competenţele de leadership în domeniul îngrijirilor medicale. Pe o perioadă de doi ani, programul a oferit participanţilor posibilitatea de a colabora cu experţi recunoscuţi la nivel internaţional, precum și de a cunoaște cele mai bune practici în domeniul leadershipului în asistenţa medicală. 

Prin participarea la cursul online dezvoltat în cadrul proiectului, 150 de directori de îngrijiri și asistenţi medicali șefi au avut oportunitatea de a dezvolta abilităţi-cheie, precum luarea deciziilor în situaţii critice, gestionarea echipelor de lucru și dezvoltarea strategiilor pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate. Tot în cadrul proiectului, prin intermediul vizitelor de lucru organizate la Dublin, participanţii au avut șansa de a interacţiona cu colegi din alte ţări și de a învăţa din experienţele lor. Acest lucru a oferit o perspectivă globală asupra asistenţei medicale și a contribuit la dezvoltarea unor soluţii inovatoare și eficiente pentru provocările cu care se confruntă sistemul nostru de sănătate.

Programul a fost posibil datorită parteneriatului de succes dintre OAMGMAMR și RCSI – Facultatea de Asistenţi Medicali și Moașe din Irlanda, o instituţie recunoscută la nivel mondial pentru calitatea educaţiei și a cercetării în domeniul asistenţei medicale. Acest parteneriat a demonstrat importanţa colaborării internaţionale în dezvoltarea profesională a asistenţilor medicali și în îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România. Implementarea programului de leadership este un exemplu concret al angajamentului OAMGMAMR de a dezvolta și de a susţine profesia de asistent medical în România.
 


Notă autor:

Sursă foto: Rawpixel

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe