Newsflash
Știri

Parteneriat pentru promovarea sănătății în școlile și liceele din București

de Dorina Novac - feb. 21 2023
Parteneriat pentru promovarea sănătății în școlile și liceele din București

ASSMB și Consiliul Municipal al Elevilor au încheiat un parteneriat pentru promovarea sănătății în școlile și liceele din București.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB) au încheiat un Protocol de colaborare, pentru o perioadă inițială de doi ani, în vederea desfășurării unor activități comune de promovare a sănătății în rândul elevilor din unitățile de învățământ de stat din București.

colaborare

Din partea ASSMB, la ceremonia de semnare a participat directorul general adjunct, Oana Sivache, iar din partea CMEB au fost prezenți președintele Lucian Cismaru și vicepreședintele Andra Dumitrescu.

Citește și: Parteneriat extins între spitalele din București și Paris

Cele două părți vor colabora pentru îmbunătățirea nivelului general de educație sanitară în rândul elevilor bucureșteni, precum și pentru conștientizarea importanței adoptării timpurii a unui stil de viață sănătos, care să asigure o dezvoltare echilibrată pe tot parcursul vieții.

„Alături de ASSMB vom contribui la o societate mai sănătoasă, apropiind elevii de sistemul medical și creând noi oportunități inedite pentru colegii noștri. Este important ca elevii să cunoască atât serviciile cabinetelor școlare, cât și să participe la întâlniri interactive cu personalul medical”, a precizat Lucian Cismaru, președintele CMEB.

Elevii vor fi implicați la fiecare pas în dezvoltarea campaniilor de educație pentru sănătate derulate de ASSMB și, la rândul lor, vor facilita promovarea pe rețelele sociale a tuturor activităților și evenimentelor care vor fi organizate în comun.

De asemenea, ASSMB și CMEB vor identifica soluțiile cele mai eficiente pentru optimizarea calității serviciilor oferite în cele aproape 600 de cabinete de medicină generală și stomatologie care funcționează în școlile primare și gimnaziale, precum și în liceele din Capitală.

„Sunt sigură că, împreună cu partenerii niștri de la CMEB, vom crește gradul de informare al copiilor, dar și al părinților, în privința serviciilor gratuite asigurate de cabinetele școlare ale ASSMB și, de asemeenea, vom reuși să-i implicăm direct în implementarea campaniilor de promovare a sănătății pe care le pregătim deja pentru ei”, a menționat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe