Newsflash
ACTUALITATE OPINII

Participare românească la Congresul ICN

de Adriana CÂRNU - iul. 28 2023
Participare românească la Congresul ICN

Mai mulţi asistenţi medicali români, susţinuţi de OAMGMAMR, au participat la Congresul Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN).

Este vorba de opt asistenţi medicali care au prezentat lucrări știinţifice la secţiunea de e-postere a congresului. În următoarele trei articole, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România le dă cuvântul.

„Implementarea unei liste de verificare în laboratorul de endoscopie și importanţa lucrului în echipă” a fost titlul e-posterului realizat de Daniela Burtea, asistent medical licenţiat principal, asistent coordonator al Compartimentului de Endoscopie Digestivă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. 

„Asist la un eveniment cu adevărat impresionant, diferit de toate conferinţele europene la care am mai participat (...). Sunt dezbătute subiecte critice din domeniul sănătăţii și este cadrul perfect pentru schimbul de idei și de cunoștinţe între profesioniștii din domeniul îngrijirilor de sănătate”, a transmis Daniela Burtea.

 

Asistenţii medicali sunt o forţă

De la Botoșani, Coca Stela Crîșmaru, asistent medical licenţiat principal și director de îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, a prezentat lucrările „Impactul îngrijirilor acordate de către asistenţii medicali nou-născuţilor cu malformaţii cardiace” și „Rolul evaluării riscurilor și rezultatele acţiunilor asistenţilor medicali pentru siguranţa pacientului”. 

„Participarea la Congresul internaţional al asistenţilor medicali este un eveniment special al vieţii mele profesionale. Cu fiecare ediţie mă simt conectată la comunitatea celor care își dedică activitatea îngrijirilor medicale sub diverse forme: cercetare, instruire, sănătate mintală, dezvoltare de programe de sănătate, leadership etc. Mă simt ca într-o staţie universală a cunoașterii!”

„Tulburări psihice, dependenţa de social media și performanţa academică la studenţii români din învăţământul universitar de nursing – un studiu transversal” este titlul lucrării prezentate de Liliana David, asistent medical generalist, asistent șef la Clinica Medicală 2 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca și șef lucrări în cadrul UMF „Iuliu Haţieganu”. 

„Am fost impresionată de participarea numeroasă, peste 6.000 de participanţi, ceea ce mi-a demonstrat încă o dată că asistenţii medicali sunt o forţă în toată lumea, că sunt dornici să dezvolte profesia, să se perfecţioneze, să se informeze asupra a tot ce este nou în meseria noastră și, nu în ultimul rând, să comunice cu colegii din alte ţări. Sunt onorată să particip la această manifestare de înaltă ţinută știinţifică.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe