Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rezidenții în medicina de familie își dau întâlnire la Poiana Brașov

de Cristina GHIOCA - sept. 7 2023
Rezidenții în medicina de familie își dau întâlnire la Poiana Brașov

Astăzi, la Poiana Brașov, debutează prima ediție a Școlii de vară naționale a medicilor rezidenți în medicină de familie, un proiect derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Un număr de 87 de medici rezidenți din opt centre universitare participă în perioada 7-10 septembrie la Școala de vară națională a medicilor rezidenți în medicină de familie”.  Între subiectele abordate în cadrul reuniunii medicale se numără: medicina rurală, comunicarea în medicina de familie, importanța prevenției și screeningului, obezitatea, managementul osteoporozei sau provocările pregătirii medicilor rezidenți în medicina de familie. 

Pe lângă sesiunile științifice, medicii rezidenți vor participa și la o serie de  ateliere de  suport vital de bază, spirometrie sau ecografie abdominală în cadrul cărora vor utiliza manechinele din cadrul Centrului de Simulare al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”  (UMFCD) București. 

„Acest proiect dedicat medicinei de familie , și în mod distinct medicilor rezidenți din această specialitate, reprezintă o primă etapă dintr-un program educațional extins pe care Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și-a propus să-l implementeze la nivel național în această arie medicală, într-un context actual în care evoluția rapidă a medicinei impune noi cerințe și o nevoie stringentă de perfecționare și de dezvoltare a unor abilități specifice în rândul medicilor de familie al căror aport rămâne unul imperios și indispensabil funcționării sistemului sanitar românesc la cele mai înalte standarde”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMFCD.

La rândul său, inițiatoarea și coordonatoarea acestui proiect, prof. dr. Ana Maria Alexandra Stănescu , Șef de Disciplină Medicină de Familie în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a precizat: „Ne dorim să oferim medicilor rezidenți din medicina de familie o pregătire la cel mai înalt nivel, atât teoretică cât și practică , să creăm punți solide de legătură între medicina de familie și celelalte specialități medicale. Pe de altă parte ne dorim să reușim să identificam nevoile acestor medici pentru a putea veni în întâmpinarea lor cu soluții eficiente și concomitent să îmbunătățim substanțial condițiile din această specialitate medicală prin care ne propunem să acoperim și deficitul medicilor de familie cu medici tineri și bine pregătiți profesional”.

Școala de vară națională a medicilor rezidenți în medicină de familie este organizată de disciplina Medicină de Familie din cadrul SUUMC, cu sprijinul Fundației UMF „Carol Davila” , și se desfășoară sub egida UMFCD.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe