Newsflash
ACTUALITATE Știri

SMURD Bihor - centru internațional de training în oxigenarea trans-membranară prin circulaţie extracorporeală

de Magdalena Tănăsescu - oct. 12 2023
SMURD Bihor - centru internațional de training în oxigenarea trans-membranară prin circulaţie extracorporeală

Centrul de training în oxigenarea trans-membranară prin circulaţie extracorporeală (ECMO) din cadrul SMURD Bihor s-a transformat în centru internaţional destinat pregătirii medicilor din Europa de Est.

Potrivit anunțului făcut de coordonatorul UPU - SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, procesul de pregătire va începe din ianuarie 2024.

„Am reuşit să dezvoltăm un centru complex de instruire. Sunt anumite activităţi care s-au făcut prima dată aici, atât ca mod de instruire, cât şi ca practică medicală, pe care dorim să le ducem mai departe. Oxigenarea trans-membranară prin circulaţie extracorporeală a fost făcută pentru prima dată într-un departament de urgenţă aici. Şi avem primul centru de training în aşa ceva care a devenit de săptămâna trecută centru internaţional pentru partea aceasta a Europei. Din ianuarie începem şi aceste cursuri internaţionale”, a declarat Hadrian Borcea, citat de Agerpres

Cu un aparat special, medicii urgentişti bihoreni reuşesc să oxigeneze sângele pacienţilor în afara corpului acestora, o soluţie eficientă pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii severe.

Trainerii sunt lectori din Germania, dar şi medici orădeni, special instruiţi la Praga.

 


Notă autor:

sursa foto: https://web.facebook.com/hackl.claudia.7

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe