Newsflash
Știri

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, la ceas aniversar

de Cristina GHIOCA - mai 16 2023
Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, la ceas aniversar

La București a debutat astăzi Conferința Națională cu participare Internațională Zilele Medicale și Științifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.

Medici psihiatri, psihologi, psihoterapeuți, asistenți medicali și asistenți sociali vor susține prezentări la  Conferința Națională cu participare Internațională Zilele Medicale și Științifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.  Ediția de anul acesta a este una aniversară, ea marcând 100 de ani de la înființarea unității sanitare. Reuniunea medicală debutează cu o serie de workshopuri, desfășurate la sediul spitalului, în 16 și 17 mai. Între subiectele abordate în cele două zile se numără provocările în managementul tulburărilor sănătății mintale, evaluarea și tratamentul pacientului cu dependență de etanol și tulburările de identitate de gen la adolescent.

Deschiderea oficială a reuniunii medicale va avea loc joi, 18 martie la Palatul Parlamentului, acesta fiind și locul de desfășurare al sesiunilor științifice din cadrul manifestării. Un loc aparte în cadrul evenimentului îl vor avea prelegerile despre istoria Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”. Nu vor fi omise nici prezentările despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale. 

Alte subiecte abordate vor viza scleroza multiplă, suicidul, depresia, tulburările de dispoziție, gestionarea dependențelor și a consumului droguri și alcool, utilizarea inteligenței artificiale în monitorizarea efectelor adverse ale psihotropelor, demența, precum și multe altele . Între lectorii din alte țări care și-au anunțat prezența la conferință se numără assoc. prof. Giovanni Martinotti, prof. Roger S. McIntyre și prof dr. Siegfried Kasper. 

Conferința Națională cu participare Internațională Zilele Medicale și Științifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” se desfășoară exclusiv în format fizic și este creditată cu credite EMC pentru medici, asistenți medicali, psihologi și asistenți sociali.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe