Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sprijin guvernamental de până la 15.000 lei pentru persoanele și cuplurile infertile

de Magdalena Tănăsescu - mai 31 2024
Sprijin guvernamental de până la 15.000 lei pentru persoanele și cuplurile infertile

Persoanele și cuplurile infertile care vor să aibă copii vor putea beneficia de sprijin guvernamental de până la 15.000 lei pentru medicamentele și procedurile medicale de specialitate recomandate pe teritoriul României.

Potrivit declarațiilor făcute în cadrul briefingului de presă de la finalul ședinței de Guvern de joi, 30 mai, fondurile pentru acest program sunt deja asigurate. Vor exista aproximativ 10.000 de beneficiari. 

În acest sens, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Familiei cu 150 de milioane de lei credite de angajament și 5 milioane de lei credite bugetare, din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. 

„Da, într-adevăr, o veste foarte bună, în apropierea Zilei Internaționale a Copilului, o veste mult așteptată de foarte multe familii din România care au probleme de infertilitate...Suma este identică precum suma de anul trecut, respectiv 150 milioane lei, ceea ce înseamnă 10.000 de proceduri. Fiecare procedură înseamnă 15.000 lei, 5.000 lei pentru tratamentul cu medicamentele necesare, diferența de 10.000 lei pentru procedura în sine de fertilizare”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

Spre deosebire de anul trecut, în acest an toate documentele se vor depune în format electronic, pe o platformă. 

„Tot ceea ce înseamnă criterii de eligibilitate vor fi afișate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și aceste solicitări pot fi depuse de îndată ce această hotărâre de guvern va apărea în Monitorul Oficial. În altă ordine de idei, aș vrea să menționez că toate acele persoane care au fost declarate eligibile anul trecut, dar care nu au mai ajuns să beneficieze de finanțare, vor trebui să reia procedura de depunere a documentelor, având în vedere că vorbim de un alt act legislativ”, a mai spus Natalia Intotero. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe