Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Legea de aprobare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului a fost adoptată de Senat

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 22 septembrie 2022, ora 11:11

Ieri a avut loc un „vot istoric”. Senatul României a adoptat, în unanimitate, legea de aprobare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România.

Senatul a adoptat ieri, 21 septembrie, legea de aprobare a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România. Printre inițiatori se află și senatorul Nicoleta Pauliuc, care a transmis ieri un mesaj. 

celule-cancer

Citiți și: O nouă abordare a Uniunii Europene în privința depistării cancerului 

„Nu e prima oară când vin în fața Parlamentului cu o Lege pentru viață – care vine în sprijinul pacienților și supraviețuitorilor de cancer. Vreau să le mulțumesc din suflet colegilor senatori pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, indiferent de partidele din care facem parte.”, a scris, ieri, senatoarea Nicoleta Pauliuc pe pagina sa oficială

Aceasta a dorit să mulțumească medicilor și organizațiilor nonguvernamentale care au contribuit la acest gen de act normativ. 

„Mulțumirile mele se îndreaptă și către instituțiile, medicii și organizațiile neguvernamentale care au contribuit la substanța acestor acte normative, dar mai ales către cei care știu, asemeni mie, ce înseamnă lupta cu boala, lupta pentru viață. Pentru cei care luptă cu cancerul direct sau indirect, am o rugăminte: Nicio secundă, nu renunțați! Nu vă pierdeți speranța!”, a mai scris Nicoleta Pauliuc. 

Etichete: planul national de combatere a cancerului planul national de cancer senatul romaniei cancer parlament Nicoleta Pauliuc senator

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.