Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul transmis de OAMGMAMR București de Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 12 mai 2021, ora 12:24

OAMGMAMR filiala Bucureşti a transmis un mesaj pentru a marca Ziua Internațională a Asistenților Medicali, eveniment celebrat anual, la data de 12 mai.

Anul 2021 este dedicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii tuturor lucrătorior din sănătate, dar astăzi, 12 Mai, în mod special, întreaga comunitate medicală şi nu numai, celebrează Asistenții Medicali, profesioniștii care sunt în centrul sistemelor de îngrijire a sănătății la nivel global, se arată în mesajul transmis de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România - Filiala București. 

asistenta medicala Redăm mai jos restul mesajului: 

„Munca asiduă, dedicarea si profesionalismul celor peste 20 milioane de asistenți medicali au fost mult mai vizibile în cele 18 luni de Pandemie de COVID-19, care a afectat incomensurabil toate țările lumii. În ciuda tuturor provocărilor, asistenţii medicali au fost în linia întâi a liniei întâi, cu dăruire și compasiune, iar implicarea și forţa lor au fost călăuzitoare pentru pacienți și familiile acestora.

Încă din 1971, atunci când ICN a desemnat pentru prima dată ziua de 12 mai ca Ziua Internațională a Asistenților Medicali, s-a dorit sporirea conștientizării publicului, a factorilor de decizie politică și a guvernelor, cu privire la numeroasele contribuții ale asistentilor medicali la bunăstarea și sănătatea oamenilor și a comunităților.

În cadrul temei generale „O Voce care Conduce” , Sub-tema ”O viziune pentru îngrijirile de sănătate viitoare” aleasă de ICN pentru anul 2021, se reflectă impactul COVID-19 asupra sistemului de sănătate și a profesiei de asistent medical și asupra modului în care acestea ar putea fi afectate în viitor. Asistenții medicali, în calitate de cea mai mare profesie medicală, trebuie să joace un rol esențial în planificarea viitorului asistenţei medicale.

În 2021, atenția se îndreaptă asupra schimbărilor și inovațiilor în îngrijirile de sănătate, deoarece pandemia ne-a dezvăluit slăbiciunile sistemelor de sănătate iar resetarea accestora nu este posibilă fără implementarea de noi politici de sănătate care să includă asistenții medicali, să-i protejeze și să investească în ei pentru că ingrijirile medicale trebuie să fie accesibile și sigure, sutenabile și adecvate integrate si holistice.

Toată stima și tot respectul pentru profesioniștii din îngrijirile de sănătate!”, se arată în mesajul transmis astăzi de OAMGMAMR din București pe pagina oficială.

Sursa foto: Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Etichete: oamgmamr filiala bucuresti OAMGMAMR ziua asistentilor medicali ziua internationala a asistentilor medicali asistenti medicali ordinul asistentilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC